De Helende Reis

De Helende Reis is een methode voor heling en bewustwording ontwikkeld door Brandon Bays

Dit is wat Brandon over de reis zegt:

Diep van binnen huist een grenzeloze potentie, een schitterende diamant, die je uitnodigt om je hart te openen voor de vreugde, genialiteit, rust, vrijheid en liefde in jezelf. Dit bewustzijn verlangt naar jouw thuiskomst.

Bij Brandon en haar partner Kevin Billet heb ik in 2013/2014 de gehele training gevolgd tot Journey Practitioner ofwel Helende Reis therapeut.

De Helende Reis is een effectieve manier om in contact te komen met je emoties en gevoelens en deze ten volle te ervaren.


Onze ware natuur

Onze ware natuur is Liefde! Al vanaf het prille begin gaan we ons afschermen na teleurstellingen, pijn en mislukkingen. Als de gevoelens die vrij komen bij intense gebeurtenissen niet doorvoeld en geuit kunnen worden kan het zijn dat ze opgeslagen worden in het lichaam. Dit gebeurt meestal onbewust, hierdoor vormen zich steeds meer lagen over onze kern. We gaan ons hiermee identificeren en zo ontstaan gedragspatronen om de pijn te overleven.

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het geheugen niet alleen in onze hersenen maar ook in onze lichaamscellen wordt opgeslagen. Onverwerkte emotionele gebeurtenissen zetten zich vast in de eiwitstructuur van onze cellen en kunnen zo lichamelijke en emotionele klachten veroorzaken.

Gevoelens zijn er niet voor niks. Ze willen gevoeld worden. Dr. Candace Pert heeft uitgebreid onderzoek naar emoties gedaan. Ze constateerde dat als emoties op een gezonde manier worden gevoeld en geuit de chemische communicatie in onze cellen blijft stromen. Als echter emoties worden weggestopt, blokkeren onze cel receptoren. Dit kan fysieke en emotionele klachten veroorzaken.

Door een Helende Reis is het mogelijk om toegang te krijgen tot deze emoties/herinneringen en ons te bevrijden van de bijbehorende blokkades. Je raakt fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter in balans waardoor innerlijke spanning oplost. Hierdoor gaat je levensenergie vrijer stromen, is er meer innerlijke rust en worden je vitaliteit en zelf genezend vermogen gestimuleerd en dat werkt door in alle facetten van je leven.


Hoe werkt een Helende Reis

Een helende reis onderga je zittend op een stoel, waar ik tegenover je zit en je in een geleide visualisatie zal begeleiden. Je hebt je ogen gesloten zodat je je beter kunt richten op je binnenwereld. Ik creëer een veilige setting waarin ik je vragen stel die je uitnodigen je eigen wijsheid en waarheid aan te spreken. Ik bied je de opening om contact te maken met de in het lichaam opgeslagen emoties en de herinneringen die er bij horen. Door in liefdevolle openheid deze emoties alsnog te voelen kunnen de emoties die als het ware gestold opgeslagen lagen in het lichaam en blokkades gevormd hebben, weer lostrillen en je cellen verlaten. Ik begeleid je door een vergevingsproces waar alle pijn op een veilige manier geuit kan worden en samen onderzoeken we of er in de gebeurtenis overtuigingen gecreëerd zijn die je niet meer dienen in het huidige leven. Door deze bewust te worden, kan je je lichaam schonen van deze overtuigingen.

Door met deze methode te werken, ben je in staat om mentale, emotionele en fysieke blokkades op te ruimen. Het helpt dus je oude pijn los te laten. Je levensenergie kan weer stromen, waardoor je meer vrijheid ervaart om te zijn wie je werkelijk bent.


Er zijn meerdere varianten van De Helende Reis.

Bij de emotionele reis gebruiken we de opgeslagen emoties om toegang tot onze oneindige potentie te krijgen en onze blokkades los te laten. Bij de fysieke reis is de lichamelijke klacht het startpunt van het proces. In de praktijk is er meestal sprake van een designer reis. Bij dit proces, die een combinatie is van verschillende reizen, wordt gekeken naar wat er op dat moment in de sessie als belangrijkste naar voren komt.


Voor wie?

De helende reis is geschikt voor iedereen die streeft naar heelwording, innerlijke groei en spirituele ontwikkeling en die openstaat voor een oplossing van binnenuit. De methode biedt hulp bij de meest uiteenlopende fysieke, emotionele en mentale problemen. Het natuurlijke genezingsproces van je lichaam wordt erdoor ondersteund en bevorderd. De Helende Reis maakt mensen bewust van hun innerlijke kracht en vrijheid. Er wordt gewerkt met oeroude technieken van ontspannen, uiten, vergeven en loslaten. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen, rust en vitaliteit. Een gezonde, positieve energie zorgt voor innerlijke kracht.

Mocht je de tijd hebben dan raad ik je zeker aan om voordat je zelf een Helende Reis ondergaat het boek ‘De helende reis’ van Brandon Bays te lezen, zodat je voor jezelf kunt bepalen of deze methode je aanspreekt.

Een Helende Reis vervangt geen andere reguliere behandelingen. Raadpleeg altijd een huisarts bij twijfel over de oorzaak van fysieke klachten.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je me mailen via onderstaand contactformulier

distance1]    [recaptcha]    © 2016 – Website ontwikkeld door Vincent ‘t Lam