Energetische Therapie


Met aandacht aanwezig zijn

Onze ware natuur is liefde. Alleen vanuit deze natuurlijke staat kun je helemaal met aandacht aanwezig zijn. Helaas zijn de meeste mensen niet goed geaard en blijft deze bewustzijnsstaat onbereikbaar. Vanwege stress, trauma en allerlei eigengemaakte overtuigingen waar we in zijn gaan geloven. Het is niet zo dat deze staat kan verdwijnen maar wel dat er zich zoveel lagen en blokkades over gevormd hebben dat we vervreemd zijn van ons lichaam en ons gevoel. We voelen ons afgescheiden van onze bron.

Als we veel stress hebben of heftige situaties meegemaakt hebben waarbij de gevoelens niet doorvoeld of geuit konden worden, kan het zijn dat deze opgeslagen worden in het lichaam. Deze weerstanden zoals o.a. boosheid, angst en verdriet vormen energetische blokkades die ons uiteindelijk ook ziek kunnen maken. Dit gebeurt vaak onbewust.

Het bewust worden van deze blokkades is de eerste stap op het spirituele pad, het liefdevol aankijken, voelen en loslaten via een proces van vergeving is de volgende stap. Echter er is nog een stap die zeer behulpzaam kan zijn in dit proces en dat is het lichaam voor te bereiden op de energiestroom die zich een weg zal gaan banen door de verdichte energie van blokkades.

Afhankelijk van waar je je bevindt in het proces van ontwaken kan energetische therapie je helpen het lichaam voor te bereiden, te ontladen en de energie weer vrijelijk te laten stromen.


Wat is energie

De zuiverste vorm van energie is Liefde oftewel levensenergie, deze stroomt door alles en sluit niets uit, de vorm verschilt alleen in dichtheid. Energie heeft een frequentie en trilt in een bepaalde snelheid . Materie is een compacte energie die langzaam beweegt en niet zo makkelijk kan veranderen, zoals een steen, een boom, de stoel waar je op zit, je lichaam, de voedingsmiddelen die je tot je neemt enz. Ieder voorwerp heeft een eigen frequentie waardoor materie van elkaar te onderscheiden is, alles heeft een eigen samenstelling, vorm of patroon. Dezelfde frequentie trekt elkaar aan en iets dat op een andere frequentie trilt, wordt afgestoten.

Een gedachte is ook energie, maar heeft een andere frequentie dan materie. Het is fijn en licht en kan makkelijk veranderen. Als een gedachte een overtuiging is geworden is de energie veel dichter, hieruit ontstaan dan weer patronen en gedragingen waardoor de energie steeds compacter wordt. Uiteindelijk vormen zich blokkades en kan de energie niet meer vrijuit stromen.


Klachten

Als de energie stagneert zoekt de spanning in het lichaam een uitlaatklep. Dit kan zich uiten in psychische en fysieke klachten zoals: vermoeidheid, onrust, neerslachtigheid, slecht slapen, zorgelijk malen, angst, paniekaanvallen, lusteloosheid en depressiviteit. Of hoofdpijn, nek-, rug- en schouderklachten, eczeem, huidirritaties etc. Vaak negeren we deze symptomen en gevoelens en onderdrukken we deze door een overvolle agenda, te gaan eten, overmatig alcohol gebruik, medicijnen of drugs, fobisch gedrag, afwezig zijn in gedachten etc.


Transformatieproces

Blokkades zijn opgebouwd uit lagen met onverwerkte gevoelens. In zo’n blokkade zitten nog onafgemaakte ervaringen, dat wil zeggen ervaringen die nog niet helemaal doorvoeld zijn. Door je weer in contact te brengen met je gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen kan er een transformatieproces op gang komen. Als de gevoelens alsnog gevoeld worden beginnen de blokkades los te trillen en komt de geblokkeerde energie weer ter beschikking. De ruimte die er ontstaat kan zich weer vullen met bewustzijn. Je kunt dan weer helder waarnemen en je ware natuur herinneren. De ervaring voor een ieder is uniek, soms ervaar je meer innerlijke rust, vrijheid, liefde, ruimte etc.

Op de plek waar de blokkade zat stroomt nu levensenergie, soms heeft het lichaam even wat tijd nodig om zich aan te passen, het fysiek loslaten kan soms een fysieke reactie geven zoals: moeheid, hoofdpijn, spierpijn, soms last van de maag e/o misselijkheid, trillen, een huilbui, etc. Een fysieke reactie gerelateerd aan gevoelens is een energetische reactie. Als we dit gewoon toestaan, gaat dit vanzelf weer voorbij. Bij sommige mensen kan de fysieke reactie sterk zijn, in deze gevallen kan een energetische behandeling een goed resultaat geven door het lichaam te helpen ontladen en ontspannen.

Als blokkades eenmaal zijn opgeruimd, zijn we energetisch schoner. We leven meer vanuit onze bron, liefde, god, hogere zelf, wat bij jou resoneert. Het leven kan weer vrijelijk door ons heen stromen. We ervaren dan dat we steeds minder leven vanuit controle, starheid, presteren, aanpassen en inhouden. We zijn meer ontspannen, kunnen ons meer overgeven aan alles wat er verandert. Het voelt vrijer zonder die beperkende gedachten hoe iets zou moeten zijn. Leven meer in vertrouwen en laten ons in de flow meebewegen. Kwaliteiten en passies zullen naar de oppervlakte van het bewustzijn borrelen, dit hele potentieel mag geleefd worden. Je bent zoveel meer dan je denkt! Terug naar je essentie, leven, liefde.

Welkom Thuis!


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je me mailen via onderstaand contactformulier
[recaptcha]© 2016 – Website ontwikkeld door Vincent ’t Lam