paardebloem

OVER MIJ


Ik ga niet zeggen dat het makkelijk was…

En ik ben ook niet zo iemand die spontaan ontwaakte na een ontmoeting met een beroemde Guru of het zien van de Grand Canyon. Wel was er veel moed en doorzettingsvermogen nodig en ja, ik ken ook tijden waarin ik er helemaal doorheen zat.

Als jong meisje voelde ik mij alleen maar veilig bij dieren, ik begreep helemaal niets van de grote mensen. Er zijn ook situaties geweest die voor mij als seksueel opgroeiend wezentje erg ingrijpend waren. Dus verliet ik op mijn 17e het ouderlijk huis met de grote vraag: wat is nu eigenlijk liefde?

Ter hoogte van mijn middenrif zat altijd dat knagende gevoel van niets waard zijn en een diep gevoel van eenzaamheid. Het leven bracht mij relaties en het moederschap. Op het gebied van werk bracht het mij ervaringen in de ouderenzorg, als taxichauffeur en als sportmasseur. Ondanks de bezieling in het moederschap en deze banen nam het knagende gevoel niet meer alleen mijn middenrif in beslag, ondertussen was de spierspanning in mijn lijf zo hoog dat blessures, ontstekingen en neerslachtigheid dagelijkse kost waren.

In 2011 bereikte het gevoel van lijden een hoogtepunt of liever gezegd een dieptepunt, het was in de seks waar er een oerkreet van pijn omhoog kwam. Ik ervaarde op dit gebied de dissociatie van mijn lichaam en geest als het pijnlijkst  en kon ik niets anders meer dan mijn blik naar binnen keren.

In mijn zoektocht naar heling bezocht ik therapeuten en maakte ik kennis met bijzondere methodes en inspirerende leraren. Ik heb een vierjarige HBO opleiding tot Energetisch Therapeut, de opleiding tot Journey Therapeut bij Brandon Bays en een opleiding tot Counselor afgerond. Op het gebied van spiritualiteit heb ik een record aantal boeken verslonden. Ik volgde opleidingen in mediamieke gaven en in het enneagram.

Ik ging naar workshops en retraites bij onder andere Bentinho Massaro, Paul Ferrini, Nicky Verbeek, Koos Janson en Living Miracles. Ik ging mensen counselen via mijn opleiding en helende reizen geven. Op energetisch gebied ging ik ook de diepte in, tijdens de opleiding tot Therapeut behandelde ik vele collega’s en werd ik ook behandeld. Blokkades trilden los op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. De pijnlijkste stukken die ik elke keer weer aan mocht gaan lagen in het thema seksualiteit en intimiteit, maar het was erg fijn om met gelijkgestemde mensen om te gaan die ook het pad van hun hart bewandelden. Zij spiegelden mij keer op keer en het vergde telkens enige moed om alle overtuigingen die ik mij toegeëigend had aan te kijken en in het licht te zetten.

In 2015 kwam de cursus in wonderen op mijn pad, er was voor mij een diepe herkenning in waar de cursus voor staat. Mijn innerlijke leraar jubelde. Eén van de citaten die mij diep raakte:

“En hoe misleid was ik te denken dat wat ik vreesde zich in de wereld bevond, in plaats van enkel in mijn denkgeest”.

In januari 2016 was daar een heilig moment, er waren veel schillen afgepeld, oude pijn lag bloot, angst, schaamte en verdriet mocht ik tot op het bot ervaren en midden in deze hel was daar de liefde. Een pure warme liefde voor mijzelf, maar ook voor die ander waar ik altijd van dacht het slachtoffer te zijn. Ik zag de vergissing nu zo helder, ook die ander verlangde net zo naar liefde als ik. Het was allemaal onschuld. Ik voelde mij niet meer krampachtig gevangen in “mijn” lichaam, ik was opeens de wereld. Ik was alles geworden wat ik “buiten” mij waarnam. Ik ervaarde een innerlijke rust en helderheid, er hoefde niets meer beschermd te worden en ook geen commentaar meer geleverd te worden. Ik herinnerde mij mijn ware natuur, liefde!

Het knagende gevoel ter hoogte van mijn middenrif is getransformeerd naar zachtheid, een warm gevoel van liefde dat als een soort kacheltje altijd op de achtergrond aanwezig is. Ik vergis mij nog wel eens, maar die stroom van liefde maakt dat ik erbij kan blijven en er met zachtheid en liefde naar kan kijken. Het leven wilt stromen en liefde sluit niets uit. Het is een eindeloos verdiepend proces waarin steeds meer ruimte ontstaat voor innerlijke vrede, vreugde en vrijheid.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je me mailen via onderstaand contactformulier
[recaptcha]© 2016 – Website ontwikkeld door Vincent ’t Lam